get חסד

גט חסד פרויקט התנדבות לבודדים
סיוע לאלו שלא רואים אותם וגם הקניית ערכים לנוער וצעירים: פרויקט סיוע לתושבי חיפה בודדים ובפרט שאינם מוכרים ברווחה

עכשיו זה רלוונטי יותר מתמיד. גם לסייע לאלו שמרגישים שלא רואים אותם וגם להקנות ערכים לצעירים:  get חסד, זהו שמו החביב של פרויקט סיוע לתושבי חיפה בודדים, עריריים ובפרט שאינם שלא מוכרים ברווחה יוצא לדרך ביוזמתם של חבר מועצת העיר צביקה ברבי והרב ישראל הכט מנהל הסניף חב״ד לנוער סיטין ישראל בחיפה.

במסגרת הפרויקט, תוך שימוש באפליקציה שפותחה במיוחד ועם התנדבותם של בני נוער וסטודנטים חיפאים, יגיעו המתנדבים  פעם או פעמיים בשבוע אל תושבים בודדים, קשישים ומעוטי יכולת, ישמשו עבורם חברה ואוזן קשבת, יביאו לעיתים מזון או יעזרו בתיקונים בבית אך בעיקר יהוו עבורם מקור של תשומת לב, יחס ואף טעם לחיים. השם שלו get חסד בטח מתקשר לכם לאפליקציות מוכרות אחרות וזה לא במקרה

ברבי: " זה פרויקט מורכב, אף אחד מהאנשים בו לא מוכר ברווחה ועל זה הדגש. למיזם התגייסו עשרות צעירים, תלמידים של מחויבות אישית, סטודנטים. אנחנו הולכים על זה בכל הכוח ומבקשים שמי שרוצה להיכנס לתכנית יעדכן אותנו. הצעירים יגיעו לדבר עם הקשיש או הבודד, ילמדו אותם על המדיה ואם צריך גם עזרה בארגון הבית. זה ימנע את המוות של האנשים האלו.

"צריך להבין, לא כולם רוצים להיות מטופלים של הרווחה, אדם ערירי לא חייב להיות עני, או קשיש. יש גם בחור חולה בן 34 למשל. יש הרבה שחיים בבדידות ודכאון לאו דווקא כי אין להם יכולת כספית ואנחנו רוצים לחבר את אנשי הקשר שלנו לתושבים האלו, ככל שנחבר אחד לאחד כך ניצור שרשרת חיים, אחד ידאג לשני, היום הרווחה לא יודעת לעשות את זה אם האדם לא בא אליה אבל כשאתה מוציא כח נקודתי למשימה הזו אז יש התעוררות,  חבירה של כוחות".

גט חסד חב"ד חיפה
להגיע למי שצריך. פרויקט get חסד צילום פרטי הפנים טושטשו כדי למנוע זיהוי

הרב הכט מוסיף: "התחלנו בפיילוט קטן ובראשון לספטמבר אנו מעלים הילוך. רצינו לייצר תנועת התנדבות, רגש ושימת לב לזולת. היום  הנוער כולם בסמרטפון וטיק טוק. חשבנו שהכי נכון ליצור את החיבור הבין דורי, את בני הנוער והסטודנטים עם הקשישים.

"בחיפה מתו בשנה האחרונה מעל 18 קשישים ועריריים (כשגופתם התגלתה בדירותיהם נ.פ).  הנוער זה המענה הנכון והאידיאלי להיות איתם, להתחבר ולהסיר את הבדידות הזו. תהיה גם עזרה למשל החלפת נורה בבית, הבאת אוכל. כך הצעירים ירגישו שהם עושים משהו מועיל, זה נותן משמעות מאוד גדולה.  win win situation שזה חיבור בין הדור הצעיר והמבוגר. רצינו להרחיב זאת ולהגיע למעגלים רחבים. נוצרו שיתופי פעולה עם התיכונים, אוניברסיטת חיפה והטכניון".

ההתנדבות, שהיא במימון חב"ד לנוער סיטין ישראל, תנוהל עם אפליקציה שכבר עברה את שלב הפיתוח, ובאמצעותה רואים פרישה של הנזקקים לפי שכונות וכך בונים מערך התנדבות שלם, מתקבלת תמונה שלמה במהלך הפרויקט של כל המשתתפים, מי נתן למי, איזה מתנדב הגיע לביתו של קשיש מסוים.

 

 

אהבתם? שתפו
מאמרים נוספים
לשיתופי פעולה - דברו איתי
אהבתם? שתפו

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים