כ-1000 ילדים מאושפזים בשנה: עמותת זה בנפשי יוצאת בקמפיין גיוס המונים

עירית גלוסקינוס, מנכ"לית זה בנפשי קרדיט: שלי פדן לורבר
לפני כשנתיים הוקמה העמותה, יחידה מסוגה התומכת בילדים ונוער מגיל 6 ועד 18, בזמן אשפוז פסיכיאטרי בעקבות משבר נפשי, וקוראת לחשיפה, שיתוף ותמיכה על מנת למגר את היחס המסויג של החברה

לפני כשנתיים הוקמה עמותת "זה בנפשי", מסתבר שהיא העמותה היחידה מסוגה בישראל  התומכת בילדים ונוער מגיל 6 ועד 18, בזמן אשפוז פסיכיאטרי בעקבות משבר נפשי. כעת היא  קוראת לחשיפה, שיתוף ותמיכה על מנת למגר את היחס המסויג של החברה כלפיהם וכלפי בני משפחתם.

עמותת "זה בנפשי" הוקמה ע"י עירית גלוסקינוס ובתה טלי במטרה לשפר את איכות חייהם של ילדים ובני נוער המתמודדים עם משבר נפשי ומאושפזים במרכזי בריאות הנפש. העמותה פעילה כיום ב-3 מרכזי בריאות נפש לילדים ובני נוער במגוון תחומים: החל מחגיגות ימי הולדת לילדים ועד פעילויות וחוגים שונים כמו מוזיקה, אמנות, לגו, ספורט ואפייה בזמן האשפוז. בנוסף, פועלת העמותה בפן ההוליסטי של המשפחות על-ידי קבוצות תמיכה להורים ולאחים, וקיום ימי העשרה המהווים מקום להכלת הקושי וההתמודדות המורכבת שלהם.

עירית גלוסקינוס, מנכ"לית העמותה: "כיום יש עליה מתמדת בילדים ובני נוער המתמודדים עם קשיים ואתגרים נפשיים. המספרים ממשיכים לגדול והמערכת הציבורית – אין לה מענים מספקים." טלי, ביתה של עירית, שיזמה את הקמת העמותה: "אני רוצה שאף ילד לא ירגיש את הבושה שאני חוויתי".

כ-1000 ילדים המאושפזים במחלקות סגורות לטיפול אינטנסיבי מדי שנה נמצאים שם לבד, ללא הוריהם, לתקופות שיכולות לנוע בין שבוע לשנה (ממוצע 3 חודשים). מאז הקורונה נרשמה עלייה של 50% בהפרעות אכילה בקרב נערים ונערות, 82% יותר דיווחים על עלייה בחרדה ובדיכאון ו-33% דיווחו על עלייה במקרי אובדנות. כל מחלקות האשפוז בישראל נמצאות בתפוסה מלאה וגם ילדים אשר נמצאים במצב קריטי ומסכן חיים נאלצים לחכות את זמני ההמתנה הארוכים לאשפוזים*.

קצת על

עמותת "זה בנפשי" פועלת על מנת לספק סיוע והקלה בהתמודדות עם הקשיים, ההסתרה והעומס, ויצירת שינוי תודעתי בציבור ביחס לילדים ובני נוער המתמודדים עם בעיות נפשיות. מטרת קמפיין הגיוס היא להרחיב את פעילות העמותה. זאת בשביל  שתוכל לפעול כבר השנה בעוד שני מרכזים לאשפוז פסיכיאטרי, להגדיל את מערך התמיכה למשפחות בפריסה ארצית. בנוסף, לקיים עוד אירועי משפחות וקבוצות תמיכה, ולספק לילדים ובני הנוער המאושפזים רגעים של אור ותקווה. רגעים כאלו שעוזרים בהתמודדות המורכבת, הארוכה והקשה שלהם.

*הנתונים לקוחים מתוך מחקר שנעשה עבור קופ"ח מכבי.

 

אהבתם? שתפו
מאמרים נוספים
לשיתופי פעולה - דברו איתי
אהבתם? שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

גט חסד פרויקט התנדבות לבודדים

get חסד

סיוע לאלו שלא רואים אותם וגם הקניית ערכים לנוער וצעירים: פרויקט סיוע לתושבי חיפה בודדים ובפרט שאינם מוכרים ברווחה

קראו עוד »