חיפוש

האם באמת כדאי לגור יחד לפני החתונה?

מקרב או ממאיס? חסכון בכסף או אינטימיות בדויה? חקרתי האם לגור יחד לפני החתונה, הם חובה בימינו ומה השפעתם על חיי הנישואין, אם יהיו כאלו

האם באמת כדאי לגור יחד לפני החתונה?

המאמר הזה נכתב על ידי לפני 16 שנים, כן כן, זו לא טעות, עת הייתי כתבת מתחילה ותמימה בעיתון 'פסק זמן' של אוניברסיטת חיפה. כבר אז חקרו אם נכון לגור יחד לפני הנישואין.

שום דבר לא השתנה מאז.

אמנם העולם הפך דיגיטלי, בחיפה צצו כמה שכונות חדשות, אבל תכל'ס, כלום לא השתנה מאז בדעותיי, נראה שההוויה הזוגית אפילו החריפה, פיכחת יותר. ואם תחפשו כתבות דומות לאלו אצל הפסיכולוג גוגל, נראה שכמה מסכימים איתי ומזכירים את המילה גירושים.

עוד דבר מפליא שלא השתנה הוא שה'קריירה' (מילה שתמיד נראתה לי קשורה למנכ"ליות ונשות היי טק רציניות)  העיתונאית שלי עודנה ממשיכה, כלומר בעיתונות אמיתית כזו. שזה נס לכשעצמו.

אבל באנו לדבר על רומנטיקה ויחסים. בכוונה אני משאירה את הנוסח המקורי אפילו אם הוא נורא 2005. הבהרה: במילה חתונה הכוונה לא דווקא לטקס הדתי, אלא להסכם או מחויבות כלשהי שנוסכת בטחון במערכת היחסים, לשני הצדדים.

אז הנה

↵ בישראל כידוע דברים מגיעים באיחור קל , לפעמים של עשור, וסוף סוף החליטו גם חוקרי ציון לבדוק האם מומלץ לגור ביחד לפני החתונה והאם מגורים משותפים משפיעים על האושר בחיי הנישואין. מחקר זה בא גם בעקבות מחקרים רבים שנעשו בשנים האחרונות בכל העולם כשהם מבררים האם הנוהג החדיש יחסית  של ה10-20 שנה האחרונות מוכיח את עצמו כבונה ומכין לחיי נישואין או שדווקא מקרב למדרגות הרבנות.

כביכול, לאחר שכבר גרתם אחד עם השני שנתיים וחצי ואתם כביכול מכירים כל כך טוב וחווים אינטימיות מלאה עד שאתם סגורים שזהו זה, מכאן לסיבובי שולחנות ונשיקות דודה בחתונה.

לא אלאה אותכם בפרטי המחקר, התפלגות המדגם תוך התחשבות במשתנים סוציולוגיים (את זה יש לנו מספיק במבוא לסטטיסטיקה כה יעזור לי אלוהים).  ממצאי המחקרים, גם הישראלי וגם האמריקאים, חותכים בפניו את עוגת החתונה באכזריות מה כשמסקנתם היא: זוגות שגרו יחד לפני הנישואין מועדים יותר לפרידות וגירושין מכאלה שלא או כאלה שגרו יחד רק לאחר שהתארסו. יש זוגות שאינם מרגישים אושר וסיפוק בחיי הנישואין (בהתייחס לשאלת המגורים המשותפים) , כאלו שנפרדים מספר שנים לאחר החתונה וגרוע מכך – זוגות שנפרדים עוד לפני החתונה או בתקופה של עד שנה לאחריה.

 

לא יודעת מה אתכם

אך לי יצא לשמוע המון סיפורים (המסופרים בסיפוק תמוה על ידי מספריהם) על הזוגות ההם שחיו יחד חמש- שבע שנים התחתנו והתגרשו כעבור חצי שנה. שמתם לב איך אנשים מספרים זאת בשמחה גלויה והנאה ? כאילו גילו שזכו באיזה נופשון לפריז. מעשייה אחת אפילו התעלתה על השאר לאחר שהזוג התגרש כעבור חודש נישואין בלבד. אחר כך כשאני תוהה בקול רם למה חתונות צריכות לעלות כל כך הרבה מאשימים אותי בקנאה וחסכנות. תעשו לי טובה,  לא חבל על הקייטרינג של היקר?

 

אני מעולם לא גרתי עם מישהו. יתכן ששפר עלי מזלי (או מזלו של ההוא שיכל לגור עמי) ואף זכר לא ראה אותי ברגעיי המביכים ביותר. מצד שני, מעולם גם לא בכיתי מול גבר, כך שיהיו מי שיגידו שאני סובלת מחסימות רגשיות המובילות לקשיי אינטימיות אבל שיחפשו את הפסיכולוגים שלהם.  ועד שאני אורזת לדירתנו המשותפת הדמיונית ננסה לבדוק כמה סיבות לגור או לא לגור יחד .

 

5 סיבות למה אתם עלולים לחשוב שמגורים משותפים הם רעיון טוב:

 

  • חיסכון בתשלומים. חשוב מאוד לא? והרי איך אפשר לוותר על האופציה הרומנטית של לחלוק יחד את תשלום הארנונה ובכך לחסוך עוד כמה שקלים מחשבון הבנק. שלא לדבר על המועקה המכבידה המוגדרת כשכר דירה.
  • כי כך אתם יכולים להכיר את כל הצדדים אחד של השני.  במגורים משותפים אין מנוס מלחזות בצדדים האינטימיים ביותר אחד של השני וכך לדעת בדיוק עם מי יש לכם עסק. או עם מי אתם אולי הולכים לבלות את שארית חייכם. אם יש לו אובססיה לרדיפה אחר ג'וקים או שהיא חולת ניקיון שלא נותנת לך לעלות עם הנעליים על השטיח, מוטב שתגלו את זה ויפה שעה אחת קודם.
  • אפשר להתרפק אחד על השנייה לאחר יום קשה במיוחד.  מה יותר כיף מנחם ומרגיע מלהתעטף בזרועותיו אחרי יום מתיש במיוחד? שיתוף, תקשורת ותמיכה הדדית במצבי משבר הופכים הרבה יותר קלים וזמינים כשאת במטבח והוא בסלון.
  • כי אתם נחשבים לזוג רציני בעיני כולם. "זהו, סוף סוף הוא נרגע ונמצא במערכת יחסים רצינית" תצקצק אימך . החבר'ה הרווקים מקנאים בכם על היציבות ועל כך שמצאתם אחד את השני. החברות שלך כבר לא צריכות לחשוש שמא תידלקו שתיכן על אותו בחור או שסתם תהווי איזשהו איום עבורם. הרי את בקשר רציני וכביכול נמצאת מחוץ למשחק.
  • מין זמין יחסית . כבר לא צריך להתלבש, לקחת את אוטו  ולהתחיל להיסחב עד לדירתו של הבן זוג רק בשביל קצת ריגושים. כשגרים יחד צריך ללכת רק את המרחק מהסלון לחדר השינה, וגם את זה לפעמים לא. אתה יודע שהיא רוב הזמן שם. כמובן שתירוצי כאב ראש, גב מגרד או יתושים מציקים מפרים במקצת את זמינותו של הסקס.

 

5 סיבות למה לא כדאי  לגור יחד יותר משלושה ימים :

 

  • חיסכון בתשלומים. גם אם זאת מצווה לשלם פחות לחברת החשמל; אף אחד לא באמת רוצה לחשוב שחוסכים עליו. באופן לא מפתיע הפרקטיות הנפלאה וההגיונית כל כך של חסכון כספי, הנדרש כל כך לסטודנט המצוי (או לכל  ישראלי אחר עם המשכורת הממוצעת במשק) עלולה להעיב, גם אם לא במודע  על הרומנטיות שבין הסדינים המקומטים.
  • כי כך אתם יכולים להכיר את כל הצדדים אחד של השני.  ברור. ממש בא לי שהוא יראה איך פרצופי מתעוות ברבע  השעה הראשונה של הבוקר ועד הסנפת הקפאין .
  • אפשר להתרפק אחד על השנייה לאחר יום קשה במיוחד. את חוזרת ממכון הכושר אפופת ריחות. שיערך סתור עורך מבריק ושומני מזיעה. את כל כך רעבה וכל מה שאת רוצה זה מקלחת ואוכל.
  • כי אתם נחשבים לזוג רציני. מה שמוביל לאינספור ציפיות, כולל כאלה של דודות מעצבנות. את מאותגרי המחויבות זה עלול כמובן להבריח מכאן ועד כפר סבא מה שעלול להשאירכם עם כאב לב, דליי גלידה בבטן  וצורך דחוף לתרץ לדודות, שבגללן התחיל הכול. או סתם לירות בהן, אם אפשר בין המנה הראשונה לשנייה.
  • מין זמין יחסית.  גם על הזמינות ניתן להתווכח. אומנם לגור יחד לכאורה אמורה לעלות תדירות האינטימיות. מצד שני זה אומר שתצטרכו להיות יחד גם שממש לא בז' שלכם, תרתי משמע. הוא רוצה אותך בתשוקה עזה בדיוק כשאת כבר לא יכולה להביט ביצור אנוש מרוב עייפות או  יום רע במיוחד. והיא רוצה אותך בטירוף חושים כשהולך להיות משודר המשחק של העונה.

אבל מעבר לכל, מגורים יחד הופכים את הקשר לשגרתי, משמים לעיתים, חסר התרגשות. שיש הסכם מחויבות כלשהו על השולחן עבור מי שלא מוכן לשמוע על חתונה.

הקשר כבר נראה מובן מאליו, אין אתגר לרדוף אחריו. אין ריגוש. האם זה שווה את שכר דירה המסובסד?

לדעתי, המסקנה ברורה. עד שאין הסכם על השולחן, או קריאה למחויבות,  עדיף לשלם יותר. תראו מה קורה מסביב ותבינו.

אולי יעניין אתכם גם

זאב סוננזון ישיבת מועצת העיר נובמבר עיריית חיפה

תחת התקפות טילים התקיימה ישיבת המועצה של עיריית חיפה

למרות מצב הרוח העגום והנושאים הרבים לא חסרו גם ויכוחים ועקיצות. החשש החיפאי מול איראן, לקיחת הכסף ואי הסדרים לכאורה של ועד נווה שאנן לאורך השנים. פסטיבל הסרטים ופיטורי עובדי מחלקת הקליטה והעלייה. ויש גם הסטוריה עירונית נשית

קרא עוד
בן דולינקו על עיתוני הארץ ידיעות ניו יורק טיימס

הטור של בן: לא זאת 'הארץ' שלי

בן דולינקו מספר על איך זה נראה ומרגיש לקרוא עיתונים בעברית דווקא בארה"ב. ומה הוא חושב על עיתון הארץ ומה העורכים שלו צריכים לעשות אם הם רוצים להיות הניו יורק טיימס

קרא עוד
error: התוכן מוגן
Scroll to Top