גילוי נאות: הפוסט מבוסס על הזמנה ומתנות אבל הוא הכי אותנטי שיש. מבלי לערוף ראשים.
יש גלידה בוזה בקריות
כשקיבלתי את ההזמנה להשקת הסניף החדש של גלידה בוזה בקרית מוצקין, תגובתי הראשונה לסרב בנימוס כי למי יש כח לנסוע עד לקריות עבור פחמימות קרירות, טובות ככל שיהיו? ועוד ביום ראשון, ובטח כשיש גלידריות רבות בסביבת מגורי, מה גם שעלי לצמצם סוכר ויפה שעה אחת קודם. תבינו: בהזמנות עיתונאים/ מובילי דעה שכאלה לא מסתפקים במנה אחת קומפקטית, אלא הצפי הוא לאירוח נדיב הכולל שליחת כדורי גלידה כמו משחק כדורעף נמרץ, כי צריך לטעום הכל. ולהשמין 3 ק"ג בשעה. (אותו הדין גם בהזמנות שהיו למסעדות וכו').
אז לוותר על זה?
היות ואני נצר למשפחה שנגועה ב"מחלת" הגלידה ושגעות הרי עוברות במשפחה, נכנעתי בקלות. סיפתח מתוק הוא רעיון טוב דווקא לתחילת שבוע פלאס העובדה המשמחת שחברתי פרומה, עיתונאית חרדית יכלה להצטרף אלי (וזה המקום לעדכן כי גלידה בוזה במוצקין כשרה בניגוד לרוב הגלידריות בחיפה). זה היה מספיק בשביל לדהור על כביש 22 בציפייה למשהו מיוחד.
העובדה שכמעט ולא הגיעו עיתונאים (אני באמת תוהה מדוע), מיקדה את רוב תשומת הלב בשולחן שלנו. לא סבלתי כלל.
המפעל של בוזה גלידה גלילית נמצא בקיבוץ סאסא ומייצר יותר מ-100 טעמים בעבודת יד, "אני לא מחפשת להגיד שאני טובה יותר מאחרים, אבל אני באמת חושבת שאנחנו מאוד מיוחדים בטעמים שלנו", סיפרה נעה הילל מכרמיאל, צעירה חרוצה שמנהלת את הסניף ביחד עם אביה, עופר הזכיין. "מרגישים שזו גלידה. ללא צבעי מאכל, או תוספות מלאכותיות. הכל טבעי. גלידות שמנת, טבעוניות וקינוחים. טעמים מיוחדים. למשל ראס אל חנות שאני לא שמעתי שקיים בשום מקום. או לחמנית בריוש שבתוכה גלידה. יש לנו טעמים קבועים וגם מתחלפים. בחגים אנחנו מוציאים טעמים מיוחדים למשל בפורים הוציאו צמר גפן מתוק ופרג".
ותחת טריפ הגלידה שבו הייתי מצויה הצלחתי להביא לך קצת אינפו. אפילו לרשום תוך זלילה. וכך טעמנו:
1. גלידה בטעם ראס אל חנות. שוקולד ים עם ופל הל וקינמון – החגיגה החלה עם ההארד קור דווקא. זה חריף, אבל לא מידי. אפשר להגיד שזו גלידה לאמיצים אבל לדעתי אצל רובנו זה יחליק בגרון. מיוחד, מעניין. טעים בצורתו האחרת אבל לא משהו שהייתי לוקחת חבילת קילו הביתה.
2. גלידה עם קשיו טופי קרמל מלוח – כמו שזה נשמע, ככה טעים. בכל זאת, קרמל. הגלידה הגיע בגביע שגם הוא בטעם שוקולד. צריך לציין שהגביעים פריכים וטעימים, הם מעשה ידיה של נעה. אני לא אוכלת בגלידריות כמעט אז לא יודעת אם גם במקומות אחרים משקיעים כך בגביעים אבל פה זה ממש ראוי לציון.

3. תות סורבה על בסיס מים עם תחליף סוכר מלטיטול – פרומה ממש אהבה. ואף לקחה קילו הביתה (בנוסף לזלילה הגדולה גם קיבלנו מתנה לביתינו). אני תמיד אעדיף גלידת שמנת אבל כמובן שגם הסורבה טעים.
עלאא סויטאת, אחד השותפים של גלידה בוזה, מגיע ויושב עמנו לראיון קצר. הוא מסעדן שף שגדל בתרשיחא ובעל המסעדה הידועה עלומא. ב-2012 הוא ושותפיו פתחו את סניף בוזה הראשון בתרשיחא, סמל לשותפות ערבית יהודית יפה. היום יש להם 11 סניפים , האחרונים נפתחו בשוק תלפיות חיפה, זה המוצקינאי ובקרוב גם בקיבוץ כברי. "המסעדה שלי נחשבת להכי טובה בצפון. אני 'מותג', איש של עשיה, אני לא יכול לרדת", הוא אומר בחיוך, "חיפשנו לפתוח סניף בקריות וחשבנו על השכונה הזו, משכנות האומנים. יש פה בית ספר צמוד, מגדלים גבוהים עם משפחות צעירות".
4. ליאלי ביירות – גלידה בטעם עוגת ביירות עם "רוטב" של חלב שרוף. זה היה נהדר. מה אגיד לכם, לכתוב את התיאור הזה עכשיו ב24:00 בלילה זה לא רעיון טוב לניסיון העיקש שלי להפסיק לנשנש בלילות.
5. טעם מסקרפונה אמרנה- לא. עוד לא מיצינו. אני מאוד אוהבת מסקרפונה ובעיני בגלל אחוזי השומן הגבוהים זה גם יכול להשביע.
6. ופל סירה – גולת הכותרת בעיני. קינוח מדהים, מתוק מאוד. פריך. מרגיש כעשוי איכותי. על הופל הבלגי כדור גלידה שמזכיר ליאלי ביירות שמזכיר מלבי, מסביב קצפת, תותים טריים, רטבים לפי בחירת הלקוח ואצלנו זה היה שוקולד לבן ופירות יער. לגמרי ראוי להיות cheat meal.

גלידת בוזה סניף קרית מוצקין, רחוב שי עגנון 16
שעות פתיחה: ראשון – חמישי 11:00- 22:00
שישי: 10:00-15:00
שבת כחצי שעה לאחר צאת השבת ועד 22:00. מחירים סטנדרטיים.
תיכף אתחיל לבשל כאן משהו ברצינות
מותג כלי הבישול והאפייה המוביל סולתם חוגג עכשיו 75 שנים להיווסדו, ולקראת החג הוא משיק את BLOOM , סדרת כלי בישול חדשה המשלבת בין עיצוב קלאסי למודרני וטכנולוגיה מתקדמת. הסדרה זמינה במבחר צבעים. מה מבטיח היצרן? "שילוב מושלם בין אסתטיקה, פונקציונליות ועמידות לאורך זמן, ההופכים אותם למתנה נהדרת הן לעצמנו ולאחרים. עיצוב ייחודי ואלגנטי שמשדרג את חוויית הבישול וההגשה".
אני קיבלתי מתנה סיר בגודל 20 ס"מ שזה מעולה לרווקים או משפחות קטנות. הוא די חתיך, האריזה שלו מבטיחה שהוא מסייע לשמירה על בריאות כי מיועד לשימור מופחת בשמן וחמאה , קל לניקוי, מכסה חסין חום , ידיעות ארגונומיות, ציפוי רב שכבתי בטוח לשימור ומונע הדברות ושהוא חזק ועמיד.
הייתי מספרת לכם איך יצא בתוכו התבשיל המעולה והמורכב שהכנתי. רק שזה עוד לא קרה. הוא יחכה לחג לבישולים הצנועים שלי.
מעבר להיותם כלי בישול נוחים ומתקדמים, הכלים בסדרה נועדו גם לשדרג את חוויית ההגשה והבישול. הצבעים הם שמנת, המוקה והירוק בהיר, צבעים חמים שמשתלבים טוב במטבח ועם התבשילים. ניתן להגיש בהם את התבשילים שהוכנו, מבלי צורך להעבירם ולהשתמש בכלי הגשה נוספים. הידיות הארגונומיות בציפוי Soft Touch מעניקות אחיזה רכה ונוחה, אינן מתחממות במהלך הבישול ומדמות מראה טבעי.
הסדרה מציעה מגוון רחב של כלי בישול, הכולל סירים בחמישה גדלים שונים, סוטאז’ים, מחבתות, ווק, קלחת ומחבת קרפ. מגיעים עם 5 שנים אחריות יצרן. טווח המחירים: 75- 216 שקלים לפריט. להשיג בסניפי סולתם בפריסה ארצית ובאתר סולתם

למה למרוח דבש על הפנים?
לאחר קרוב לשני עשורים של התמחות בייצור דבש איכותי , חברת 'דבש נגוהות' מרחיבה פעילותה ונכנסת לראשונה לתחום הקוסמטיקה עם השקת סדרת טיפוח לעור הפנים 'יערה'. הסדרה החדשה מביאה איתה מהלך טבעי והמשכי, המבוסס על היכרות מעמיקה עם חומר הגלם המרכזי – דבש טהור ועל ניסיון רב שנים בעבודה עם תוצרי כוורת ושיטות ייצור מוקפדות.
זה מהלך אסטרטגי המשקף שינוי בצרכים וברצונות של הצרכן המודרני המחפש פתרונות טבעיים ויעילים לעור, עם שקיפות מלאה וערכים ברי קיימא. מוצרי סדרת יערה פותחו מתוך תפיסה הוליסטית שמחברת בין מזון לגוף ובין ריפוי לטיפוח, והם מציעים מענה יומיומי לשמירה על מראה עור חיוני, מאוזן וקורן.
מוצרי הסדרה מבוססים על מרכיבים מן הטבע ביניהם: דבש – חומר טבעי שסופח לחות ושומר על לחות העור, יעיל במניעת יובש, מקנה תחושת רכות ומעניק לעור מראה בריא. הדבש הוא אנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי ונוגד חמצון, מה שמסייע בהפחתת קמטים וקמטוטים, מיצוק העור, הפחתת אדמומיות, ושמירה על עור בריא, רגוע ומאוזן. חומצה היאלורונית, תמצית גוג'י ברי, ויטמין E ואלוורה – להענקת לחות אינטנסיבית, נוגדי חמצון, גמישות והרגעה לעור.
תמציות שמן שקדים מתוקים, אבוקדו, חוחובה, רוז היפ, נר הלילה, מקדמיה, זית, אובליפיחה וחמאת שיאה – לשיקום והעשרת עור הפנים בחומצות שומן חיוניות.
מוצרי הסדרה כוללים:
קרם פנים – קרם יום עם סגולות טיפוח והזנה אינטנסיביות. מספק לחות עד לשכבות העמוקות של העור, מפחית ומונע סימני הזדקנות. הקרם בניחוח לבנדר גרניום, במרקם קליל ומרענן, נספג במהירות. מחיר: 105 שקלים (50 מ"ל)
קרם עיניים למיצוק עדין – קרם קטיפתי עם נוסחה ממוקדת לאזור העיניים בו העור דק ועדין. הקרם מספק לאזור את האיזון הנכון של לחות, נוגדי חמצון ומרכיבים ממצקים כדי להפחית קמטוטים עדינים, נפיחות וסימני הזדקנות ולהעניק לו מראה חלק ומוצק.
הקרם בניחוח לבנדר גרניום, במרקם קליל, נספג במהירות ומיועד לשימוש יומיומי. מחיר: 119 שקלים (30 מ"ל).
המוצרים מגיעים גם במארז מתנה. שאותו אני קיבלתי. התחברתי במיוחד לקרם עיניים, הוא מרגיש לי נעים, כאילו עוטף בשכבת הגנה בריאה כזו. טבעי ובלי חומרים מיותרים.
את מוצרי סדרת יערה ניתן להשיג בניצת הדובדבן, רשתות הטבע, חנויות פרטיות מתמחות ובאתר החברה.

ועוד כמה קטנות לאביב:
- לראשונה בישראל: לכבוד חופשת הפסח, הוקם מתחם LEGO Formula 1 מיוחד לילדים. ילדיכם מוזמנים להשתתף בתחרות מרוצים עם מכוניות LEGO אותן הם יבנו. את רכבי המרוצים מ- LEGO הם יציבו המסלול המשופע ויתחרו זה בזה במירוץ.הפעילות חינמית לכל המשפחה (גילאי 6-14) ומותנה בהרשמה מראש בלינק זה . נא לשלוח דף נחיתה. האירוע יתקיים בקניון שער הצפון בקריית אתא בשיתוף חנות LEGO STORE. זה בהחלט מציע להורים פתרון יצירתי להעסקת הילדים בחופשה תוך פיתוח יצירתיות, לימוד חווייתי ותחושת הישג. כל ילד שייקח חלק בתחרות יוכל לזכות בפרסים ולקבל תעודת נהג מירוץ.
- "קמפינג בקניון – פיקניק בטבע" יערך במהלך חול המועד פסח בעופר גרנד קניון חיפה, למשך 3 ימים, החל מה 14 לאפריל עד ה 16 לאפריל.
במסגר זו יוקמו 3 מתחמים שונים שיציעו מגוון רחב של סדנאות ופעילויות לילדים ולכל המשפחה.
בין הפעילויות: מתחם מדורה שיכלול סדנה להכנת מצות לפסח. מתחם אוהלים – אוהלי טיפי אינדיאנים להכנת דגלוני בד, שרשראות, לוכדי חלומות,
כריות לטיולים ועוד ומתחם היער – סדנאות להכנת חולצות ותיקים מעוצבים למסיבת טבע. פתוח בחינם.